Orange Youth Band (OYB)

S c r o l l D o w n

Orange Youth Band (OYB)

Je hebt al een tijd muziekles en inmiddels je A-diploma behaald en je bent op zoek naar meer uitdaging? Dan mag je in overleg met je ouders en de dirigent van de Orange Kids Band (OKB), Anneke Kamerman, starten bij de Orange Youth Band (OYB). Samen met ongeveer 15 medemuzikanten in de leeftijd van 10 tot 18 jaar ga jij muziekstukken spelen die moeilijker zijn dan bij de OKB.

"Kleintje Kerst" -  2023

Samen met dirigent Anneke Kamerman gaan jullie werken aan muziekstukken die jullie niet alleen meer laten horen aan familie en vrienden, maar jullie gaan ook deelnemen aan festivals, zoals het Gouden Spiker Festival of het Jeugdorkestenfestival van de Muziekbond Drenthe en Groningen. Het kan ook zijn dat jullie in Assen optreden tijdens bijvoorbeeld het Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) in Marsdijk of een kerstfeest op een (basis)school. Net als bij de OKB, kun je deelnemen aan gezellige activiteiten, zoals een gezellige Sinterkerstmiddag of bowlen met daarna patat eten.

Heb jij je A-diploma of ben je iets ouder en wil je de muziek weer oppakken, maar durf je dit nog niet direct bij het A-orkest? Neem dan contact op met de Jeugdcommissie op loop eens binnen bij de repetitie van de Orange Youth Band. We repeteren iedere donderdag van 18.30 – 19.30 uur in het LTC-gebouw.

logo-OYB-small-transparant