Drents Fanfare Festival 2023

S c r o l l D o w n

Drents Fanfare Festival 2023

Op zaterdag 10 juni a.s. organiseert fanfare Oranje Assen een Drents fanfarefestival in de Bonte Wever te Assen. Aan dit festival doen zes Drentse en één Groninger fanfare mee. Het festival heeft een middagdeel dat om 15.00 uur begint en een avonddeel dat om 18.30 uur begint. Het festival wordt samen met de Muziekbond Groningen Drenthe georganiseerd en financieel ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds .

Dit is het derde Drents Fanfare Festival dat wordt georganiseerd. Het vorige festival vond vier jaar geleden plaats in Oosterhesselen. Het doel van dit festival is dat alle fanfares de gelegenheid krijgen om hun kwaliteiten op muzikaal gebied te tonen, zonder dat er echte prijzen en punten worden uitgereikt. Daarom is het ook een stimulans om eraan mee te doen. Het programma van ongeveer 25 minuten is vrij in te vullen voor elke fanfare. Er worden twee professionele juryleden uitgenodigd om de deelnemende fanfares zowel mondeling als schriftelijk verslag te geven van hun optreden.

Voor het middag- en avonddeel wordt afzonderlijk een prijs uitgereikt voor het meest aansprekende, enthousiasmerende programma.

De deelnemende fanfares komen uit Ruinerwold, Baflo, Hoogeveen, Oosterhesselen, Beilen en Assen. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

Locatie: De Bonte Wever, Assen.
Toegang voor publiek: Gratis