Orange Youth Band

S c r o l l D o w n

Orange Youth Band

logo-OYB-small-transparantDe Orange Youth Band (OYB) is een onderdeel van de c.m.v. Oranje Assen. Ze bestaat uit kinderen die zijn doorgestroomd vanuit de “MusicKids”. Op dit moment (zomer 2016) bestaat de OYB uit ongeveer 16 leden tussen de 10 en 18 jaar. De Orange Youth Band repeteert iedere donderdag van 18:30 tot 19:30 in het wijkgebouw “L.T.C.” in Assen.

Bezetting:
De c.m.v Oranje is een fanfareorkest, wat wil zeggen dat het orkest bestaat uit koper, saxen en slagwerk. In de OYB kan men alle instrumenten bespelen die binnen de fanfare passen, onder andere:
. Bugel
. Trompet
. Hoorn
. Saxofoon
. Bariton / euphonium
. Trombone
. Bas
. Slagwerk

Opleiding:
De kinderen krijgen muzieklessen van gediplomeerde instructeurs in dienst van cmv Oranje Assen. Ook de examens kunnen binnen de vereniging worden afgelegd. Nadat iemand 1 à 2 jaar (afhankelijk van het instrument) les heeft gehad en zijn of haar A-diploma heeft behaald wordt er doorgestroomd naar de “Orange Youth Band”, het opleidingsorkest van Oranje.

OYB2013kerstDe Orange Youth Band speelt muziek uit allerlei genres.
Er wordt veel muziek gespeeld van Ivo Kouwenhoven. Deze componist schrijft speciaal muziek voor jeugdorkesten.
De OYB speelt ook allerlei filmmuziek. Zo hebben ze al muziek gespeeld van de film Shrek. Momenteel zijn ze druk aan het oefenen met muziek uit de film Aladdin. In het stuk komen drie bekende liedjes voor: ‘Arabian nights’, ‘Friend like me’ en ‘A whole new world’.

Geef een reactie