S c r o l l D o w n

Oranje Assen

Daar stond het dan in de Asser Kerkbode van 4 augustus 1922. Enkele muziekliefhebbers wilden een Christelijke Muziekvereniging oprichten in Assen met de naam Oranje. Aan deze oproep werd gehoor gegeven met als resultaat dat de klanken van CMV Oranje sinds september 1922 te horen zijn in de stad Assen.

Christelijke Muziekvereniging Oranje is een fanfare die sinds het jaar 2004 uitkomt in de 2e divisie. Het orkest laat zich horen binnen en buiten Assen. Zo namen zij deel aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) en hebben ze meegedaan aan concoursen in onder andere IJsselstein en Hoogeveen. Ook in de stad Assen verzorgen ze een tal van optredens. Jaarlijks geven ze een bijdrage tijdens de Dodenherdenking op 4 mei, zijn ze te horen tijdens Koningsdag op het Koopmansplein en zitten bijv. in Winkelrijk Marsdijk met de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC). Daarnaast geven ze een muzikale bijdrage aan kerkdiensten en organiseren zelf concerten, zoals een voorjaars- of kerstconcert. Ondanks dat de fanfare graag samen speelt, zijn ze ook in ensembles in te zetten.

Tijdens haar jubileumconcert op 19 november 2022 heeft Oranje de Koninklijke Erepenning ontvangen ter ere van haar 100 jarig bestaan, uitgereikt door Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma.

CMV Oranje bestaat uit ongeveer vijftig spelende jeugd- en volwassen leden. De jeugdleden starten in de eigen jeugdopleiding, op een zelf uitgekozen instrument bij een gediplomeerde docent. Op het moment dat ze er klaar voor zijn, stromen ze door naar de Orange Kids Band (OKB). Na het behalen van het A-diploma, mogen ze naast de OKB ook bij de Orange Youth Band (OYB) spelen. Is het B-diploma behaald? Dan kan er aangesloten worden bij het A-orkest.

Denk je nu ‘Ik zou wel graag bij Oranje Assen willen spelen!?’ Dat kan! Neem contact op met de voorzitter of loop eens binnen bij de repetitie. Iedere donderdagavond oefent Oranje van 19.45 uur tot 22.00 uur. Dit doen zij in het LTC-gebouw aan de Echtenstraat 61 in Assen.

Oranje tijdens het ODSC 2016